Deze bedrijven gingen je voor:
Heb je alles al geprobeerd om een organisatievraagstuk op te lossen - consultants ingehuurd, verschillende adviseurs langs laten komen of nieuwe mensen aangenomen - blijft het probleem toch terugkomen? Dan kan het zomaar eens een patroon zijn.

Patronen in organisaties zijn terugkerende situaties die de dagelijkse gang van zaken en lange-termijn resultaten van een bedrijf kunnen beïnvloeden. Negatieve patronen kunnen de groei en ontwikkeling van een organisatie belemmeren.

Ze kunnen leiden tot een lagere productiviteit, een hoge mate van verzuim of verloop van personeel, moeite met innoveren en zich aan te passen aan veranderende marktomstandigheden. 

Patronen herken je aan:
  • Aanhoudende communicatieproblemen en misverstanden;
  • Trage of inconsistente besluitvorming door directie of MT;
  • Gebrek aan samenwerking in en tussen afdelingen;
  • Resultaten die maar niet worden gehaald;
  • Hoog personeelsverloop;
  • Lage betrokkenheid.

Negatieve patronen kan je doorbreken door zichtbaar te maken waar het vandaan komt. Wij maken hiervoor gebruik van systemische werkvormen en organisatie-opstellingen. Een krachtige en bewezen methode om diepgaande en vaak verborgen patronen in organisaties bloot te leggen. Wij duiken de onderstroom in om fundamentele veranderingen door te voeren. Uit ervaring weten we dat dit de organisatie helpt om eraan voorbij te gaan. 

Wij doen dit met korte en krachtige interventies, effectief en resultaatgericht. Niemand zit toch te wachten op langdurige trajecten?Een gezonde organisatie, blije mensen en de beste resultaten

Maak onderliggende patronen zichtbaar

"De opstelling heeft ons een mooie spiegel geboden om zaken aan te kijken en er een dialoog over te voeren, die anders verborgen waren gebleven".

3. Evaluatie

Zo werken wij

Na een afgesproken periode plannen we een evaluatie in om het resultaat te bespreken. Ook bespreken we hoe je de inzichten kan vertalen naar de dagelijkse gang van zaken.

Effectief en Resultaatgericht

1. Stevige check-in

We besteden veel aandacht aan het begin van onze samenwerking om de vraag en het gewenste resultaat helder te krijgen. Wij gaan op zoek naar de vraag achter de vraag. Pas daarna doen we een voorstel, eventueel gecombineerd met team- of leiderschaps-coaching. Wij werken effectief en praktisch, zonder langdurige begeleiding of trajecten. Na akkoord ontwerpen we een programma op maat en stemmen dit met je af. We plannen een datum en locatie voor de bijeenkomst. 

2. Aan de slag

Tijdens de bijeenkomst onderzoeken we met elkaar belemmerende patronen en maken we ze voelbaar en zichtbaar. Wij doen resultaatgerichte interventies. Direct na de bijeenkomst heb je nieuwe inzichten. 
Liever een belafspraak inplannen?

Wat anderen zeggen over organisatie ontwikkeling

Ervaringen

Charlotte Kobus
Avans Hogeschool

Fatma en Lysette hebben voor onze marketing professionals research community een systemisch onderzoek begeleid over de transformatie van marketing als vakgebied. De opstelling heeft ons een mooie spiegel geboden om zaken aan te kijken en er een dialoog over te voeren, die anders verborgen waren gebleven. Bovendien gaf de opstelling een kans om bekende fenomenen anders te ervaren, waardoor ze nog meer indalen. De voorbereiding, de uitvoering en de reflectie achteraf was heel prettig en met aandacht begeleid

Julia Henze,
Eigenaar Blue Ink Studios

Ik heb een workshop gevolgd over het creëren van een connectie met mijn bedrijf. En wat een geweldige ervaring! Fatma was heel attent en betrokken bij elke deelnemer. Ze was professioneel en heel prettig in de omgang. Tijdens de workshop kreeg ik veel waardevolle inzichten voor mijn nog jonge bedrijf. Ik pas ze nog steeds toe om een sterkere band met mijn klanten te creëren en om mijn visie en missie scherp voor ogen te houden. Dat helpt enorm en geeft veel rust en duidelijkheid. Al met al raad ik deze workshop aan iedere ondernemer aan!

We hebben goede begeleiding ontvangen op een tweedaagse met het MT. We zijn nader tot elkaar gekomen en de samenwerking verloopt nu uitstekend. Dank!

Guus Rus
Veurs College

Bellen kan, mailen of appen ook.

Logisch. Er is nog veel meer over te vertellen! Neem contact met ons op. Bel of app even met Lysette via nummer 06-14481505 of vul het formulier in.

wil je meer weten?