Een opstelling:
  • maakt visueel wat er momenteel speelt;
  • laat de verbindingen zien tussen verschillende elementen (dit kunnen mensen zijn, maar ook thema's, producten etc.);
  • laat de werkelijkheid zien zoals het nu is; 
  • laat zien waar blokkades zijn en waar beweging mogelijk is;
  • laat mogelijkheden zien die je eerder niet zag en wat het effect daarvan is.

Waarom Blikverbreders? Wij zijn opgeleid tot systemisch begeleiders voor organisaties, hebben veel ervaring in het bedrijfsleven en staan met beide voeten op de grond. Door systemisch werken te combineren met onze werkervaring en ondernemerschap kunnen we bedrijven goed begeleiden bij  vragen waar ze zelf niet uitkomen. 

Met een opstelling..

Haal je informatie en inzichten op uit de onderstroom (zonder zweverig te zijn)

Onderzoek je vraag met een organisatieopstelling

Ken je de kracht van organisatieopstellingen al? Als je het eenmaal hebt ervaren, wil je niet anders meer.

Het is een vorm van onderzoek waarbij je informatie en inzichten ophaalt uit de onderstroom (de onderkant van de bekende ijsberg). De inzichten en informatie kan je vervolgens perfect gebruiken om acties uit te zetten in de bovenstroom (bovenkant van de ijsberg). Of om rekening mee te houden. 

Resultaat? Het geeft je een nieuwe manier van kijken naar je vraagstuk. Je haalt inzichten op waar je mee verder kan, of die je kan erkennen. Alleen dit al zorgt ervoor dat er weer beweging komt in de organisatie. 

Weet wat er speelt bij je klant (Marketing)

Wil je een frisse blik op je marketingactiviteiten?

Ook dat is mogelijk. Onze Blikverbreders hebben jarenlange ervaring met marketing én kennis van systemisch werken. Dit samen vormt een ideale combinatie om onderliggende redenen te begrijpen waarom bepaalde marketingacties wel of niet werken. Met systemische marketinginzichten over bijvoorbeeld je doelgroep of aanbod, weet je hoe je effectiever kan inspelen op de behoefte en wensen van je klanten.

Breng beweging in je (project)team 

Problemen in de samenwerking van je team?

Een interim Blikverbreder kan tijdelijk toegevoegd worden aan een (project)team. Om inhoudelijke kennis en ervaring toe te voegen én om te ervaren hoe de teamdynamiek is. De Blikverbreder ziet wat er nodig is om de samenwerking te verbeteren. Onze ervaring is dat er nieuwe ideeën of mogelijkheden zichtbaar worden met een frisse systemische blik. Dit helpt vaak om de potentie van het team, van de medewerkers en het project weer beschikbaar te maken.

Een organisatieopstelling is een goede manier om een vraagstuk te onderzoeken. Hieronder vind je een aantal voorbeelden. Staat jouw vraagstuk er niet tussen? Grote kans dat we er wel een opstelling voor kunnen doen. Neem hiervoor contact met ons op. 

Wanneer kies je voor een organisatie opstelling?

Voor bedrijfseigenaren, directie, leidinggevenden 

"De opstelling heeft ons een mooie spiegel geboden om zaken aan te kijken en er een dialoog over te voeren, die anders verborgen waren gebleven"

3. De organisatieopstelling

Zo werken wij

Als alles akkoord is, begeleiden wij de opstelling en bespreken we direct daarna de inzichten. Uiteraard bellen we ook graag nog even na een week of 2 om te horen hoe het verder is gegaan.

Zorgvuldig en professioneel

1. Het vraagstuk staat centraal

Het vraagstuk staat centraal. Let op: we doen alleen een organisatie-opstelling voor vraaginbrengers die (deels) verantwoordelijk zijn voor het vraagstuk, het een gedragen vraagstuk is en er zelf, met het team of de organisatie verandering in kan brengen. We doen geen organisatie opstellingen waar de vraaginbrenger geen onderdeel van uitmaakt. Dus ben jij de 'baas' van een vraagstuk, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen!

2. Kennismaken

Nadat je volmondig 'JA' hebt gezegd en het contactformulier hebt ingediend, nemen we snel contact met je op. Om even kennis te maken, je vraag te inventariseren, aanpak te bespreken en een datum te prikken voor de opstelling. Uiteraard ontvang je van ons een kostenplaatje voordat we aan de slag gaan.

Interesse? Plan een gesprek

Contact

Nieuwsgierig naar wat we voor je kunnen betekenen of heb je een vraag die je graag wilt bespreken?

Plan een gesprek of neem contact met ons op.

Plan een gesprek

wil je meer weten?